Győzelemről nevezett Szűz Mária plébániatemplom

Miserend

H K Sze Cs P Szo V
6:45
7:00
8:30
11:00
17:00
18:30
Fehérek temploma
Fehérek temploma: 05.01-09.30 között
Regőczi-kápolna

Aktuális Hírek

 
Kedves Vác Felsővárosi Plébánia közösség.

Köszönöm mindenkinek, hogy élő, bizalomteljes kapcsolatot tudtunk kiépíteni az elmúlt évek alatt. Így szeretném most ebben a nehéz helyzetben kérni a bizalmatokat. Ez a mondat a bibliából nem csak szlogen, hanem valóság: "Az Istenszeretőknek minden a javára válik". És az is benne van ebben a bibliában pont 365-ször "Ne féljetek". Amikor 2000-ben nagy árvíz volt, akkor nagyon sok mindent elmosott, de nagyon sok minden hozadéka lett. Megtanított újrakezdeni, újra értékelni a dolgokat. Azt gondolom, hogy ma is van ilyen lehetőségünk. Ha szeretetben maradunk, akkor mi is hozzájárulunk, hogy terjedjen a remény és enyhületet kapjon a világ.”

A COVID-19 járvány nap mint nap új helyzet elé állít bennünket. A járvány fékezésére tett eddigi intézkedések most újabbakkal bővültek a Magyar Katolikus Püspök Konferencia rendelete értelmében.

1. 2020. március 22. vasárnaptól kezdődően nem tartható nyilvános szentmise a katolikus templomokban.

2. A gyóntatás és áldoztatás is szünetel ebben az időszakban. A gyónásra bűnbánattal felkészültek részesülhetnek az általános feloldozásban (a veszély elmúltával azonban pótolni kell a gyónást), illetve nagyon ajánlott az áldozás helyett a lelki áldozásban egyesülni Krisztussal.

Személyes gyónási lehetőségre csak nagyon indokolt (sürgős/súlyos) esetben kerülhet sor. Telefonon egyeztessünk!

3. A szentmisék helyett mindenki töltse a misére szánt időt lelki töltekezéssel (szentmise közvetítés megtekintése, rádión való hallgatás, imádság, szentírás-olvasás, zsolozsma, rózsafüzér, stb.) Lelki táplálékként minden nap ajánlom honlapunk lapozgatását, :Fehérektemploma.hu , vagy akár a korábbi prédikációk újrahallgatását is!

4. A plébánián semmilyen közösségi összejövetel nem lesz a járványveszély elmúlásáig.

5. A plébánia irodát is csak telefonon vagy e-mail-en keressük!

6. A plébános továbbra is minden nap fog misézni, de „sine populo”, azaz hívek nélkül. A már korábban felvett miseszándékokért is a kért napon fogom a szentmiséket felajánlani .

7. Kérjük, hogy a segítséget szívesen igénybe vevők és a segíteni tudók (lehetőleg az 50 év alattiak) egyaránt jelentkezzenek telefonon vagy e-mail-ben.

Legyen ez a mostani sokféle megszorítással járó időszak igazi nagyböjt számunkra, egy nagy lelkigyakorlat. Vegyük sokkal komolyabban az Istennel való kapcsolatunkat!

Ajánlom minden nap elimádkozni Bíboros atya és a Szentatya imáit is, melyeket a járvány idejére írtak.

Szeretettel és reménnyel:Tibor atya