Győzelemről nevezett Szűz Mária plébániatemplom

Miserend

H K Sze Cs P Szo V
6:45
7:00
8:30
11:00
17:00
18:30
Fehérek temploma
Fehérek temploma: 05.01-09.30 között
Kisváci kápolna

Családoknak

Ferenc pápa:
1. „Mindig azt a tanácsot adom a friss házasoknak: Vitatkozzatok, amennyit csak akartok! Ha repülnek a tányérok, az se baj. De soha ne érjen véget a nap békekötés nélkül. Soha!”
2. „Nem kell feltétlenül hívni az ENSZ-t, hogy tegyen békét az otthonunkban. Egy apró gesztus, egy simogatás elég, és jó éjt! Holnap pedig újrakezdünk mindent. ”
3. „A Biblia nem arra van, hogy a polcra tegyük, hanem hogy mindig a kezünk ügyében legyen. Olvassuk sokat, minden nap; akár egyedül, akár közösen, férj és feleség, szülők és gyermekek együtt; esetleg este,
különösen vasárnaponként. Hogy a család Isten igéjének világosságával és erejével haladjon előre.”
4. „A házasság egy, nagy odaadást igénylő, olykor nehéz, olykor kihívásokkal és időnként nehézségekkel, konfliktusokkal terhes utazás – de ez az élet.”
5. „Az elmúlt tíz évben a jólét kultúrája meggyőzött minket arról, hogy jobb, ha az embernek nincs gyereke. Hiszen akkor járhatod a világot, nyaralhatsz, vidéki villára is telik,
nincs semmi gondod.”
6. „Amikor fiatal párokat gyóntatok, és a gyerekeikről beszélnek nekem, mindig felteszem nekik a kérdést: És van időtök rá, hogy játsszatok a gyerekekkel? Sok esetben ilyenkor az apuka megszólal: »De Atyám, alszanak még, amikor reggel elmegyek munkába, és alszanak már, amikor este hazaérek.« Ez nem élet.”
7. „Sok gyerek és fiatal rengeteg időt pazarol el sekélyes dolgokra: csetelés az interneten, játék a mobilon, sorozatok. Az új technológiák arra vannak, hogy egyszerűbbé tegyék az életet, javítsák az életminőséget. Azonban gyakran elterelik a figyelmünket a valóban fontos dolgokról.”
8. „Az egyik legszebb dolog egy család életében, amikor a gyermekeket dédelgethetik, és amikor egy nagyszülő dédelgetheti az unokáit.”