Győzelemről nevezett Szűz Mária plébániatemplom

Miserend

H K Sze Cs P Szo V
6:45
7:00
8:30
11:00
16:00
18:30
Fehérek temploma
Regőczi kápolna

Életszabály nemcsak nyárra

 Az ember életének nem kellene ellaposodnia, mint ahogy az gyakran megtörténik. Nem élhetünk kettős életet. Nem viselkedhetünk másképpen, amikor a családban, a munkahelyen vagy a plébánián vagyunk, amikor sportolunk, iskolába vagy egyetemre járunk. Az evangélium kultúrája, abban az emberben aki magáévá teszi ezt , azt eredményezi, hogy teljes mértékben megvalósítja emberi képességeit, az evangéliumi elvek fényénél. Ez az életmód nem lehet, hogy ne legyen hatással arra a környezetre, ahol az egyes ember él és cselekszik.
„A szeretet fény, olyan, mint a fénysugár, melyen, ha áthatol egy vízcsepp, szivárvány keletkezik, és megcsodálhatjuk hét színét. Mindegyik szín a fényből fakad, és végtelen színárnyalatuk van. Ahogy a szivárvány színei a piros, a narancssárga, a sárga, a zöld, a kék, az indigó és az ibolya, úgy a szeretetnek, Jézus életének bennünk, különböző színei vannak, különböző módon jutnak kifejeződésre, az egyik szín különbözik a másiktól.”
1. «A szeretet közösséget jelent, a szeretet által eljutunk a közösségre. -A bennünk élő Jézus, mivel Szeretet, létrehozza a közösséget. (anyagi és lelki javak közössége)
2.A szeretet nem zárkózik be önmagába, hanem léténél fogva terjed. -A bennünk élő Jézus, aki a Szeretet, kisugározza a szeretetet. (apostolkodás)
3.A szeretet felemeli a lelket. -A bennünk élő Jézus Istenhez emeli fel a lelkünket. Ezt jelenti az imádság. (ima, elmélkedés)
4.A szeretet meggyógyít. -Jézus, a szívünkben élő szeretet, lelkünk egészségét jelenti. (testi-lelki egészség, sport, pihenés)
5.A szeretet az embereket összejövetelre hívja. -A bennünk élő Jézus, mivel szeretet, összegyűjti a szíveket.(otthont teremt, harmónia)
6.A szeretet a bölcsesség forrása. -A bennünk élő Jézus, a Szeretet, megvilágosít bennünket. (tanulás)
7.A szeretet sokakat eggyé tesz, a szeretet egységet jelent. -A bennünk élő Jézus eggyé olvaszt. (kommunikáció)
A szeretet kifejeződésének hét legfontosabb módjáról van szó, amely keretül szolgált életének. A hét szín együtt alkotja a fehéret. Mind a hétre szükség van ahhoz, hogy Isten szeretetére válaszolni tudjunk.