Győzelemről nevezett Szűz Mária plébániatemplom

Miserend

H K Sze Cs P Szo V
6:45
7:00
8:30
11:00
16:30
18:00
Fehérek temploma
Fehérek temploma: 05.01-09.30 között
Regőczi-kápolna

Élő sejt

A keresztény családnak ma - talán még jobban, mint máskor - az Egyház élő sejtjének kell éreznie magát.
Ha férj és feleség, apa, anya és gyerekek minden pillanatban a természetfölöttibe emelik természetes szeretetüket, ha úgy néznek egymásra, mint akik testvérek is Krisztusban, ha úgy szeretik egymást, amint Jézus parancsolta: hogy is tehetné Krisztus, hogy ne teljesítse ígéretét? Az Ő ígérete pedig az, hogy jelen lesz azok között, akik az Ő nevében egyesültek.
Akkor majd minden kis családi kör jobban vissza tudja tükrözni a názáreti Családot, amelyet Isten alkotott meg és Ő oltotta belé a legnemesebb családi érzést. Ott egyszerre volt meg a legangyalibb természetes szeretet, de a legmagasztosabb természetfölötti céllal; semmi nyoma az önzésnek, hanem teljes nyitottság a tegnap, a ma, a holnap egész világára a Megváltás művében. A Fiú végrehajtotta ezt a művet, az Anya hozzájárult, a nevelőapa lemondását, tiszteletét, munkáját, egészen tiszta, önzetlen szeretetét adta bele.
Ha a keresztény családok így egyesülnek, ilyen nyitottak lesznek, győzhetetlen erősségekké válnak, és - a világban elfoglalt helyzetüknél fogva - a legfontosabb emberi és keresztény értékek mentsvárává lesznek.