Győzelemről nevezett Szűz Mária plébániatemplom

Miserend

H K Sze Cs P Szo V
6:45
7:00
8:30
11:00
16:00
18:30
Fehérek temploma
Regőczi kápolna

HIRDETÉSEK 2020. NOVEMBER 9-15.


Az járványügyi helyzet romlása miatt bizonytalan időre fel kell függesztenünk a Bibliaórákat mind a plébánián, mind a Regőczi-kápolnában. Kérjük a testvérek megértését.

Jelenleg szünetelnek a Cecília-kórus próbái is.

A templomokban minden szentmisén és szertartáson kérjük a maszk viselését. Az ülőhelyek megválasztásakor figyeljünk az egymástól való 1,5 méteres távolság megtartására. Kérjük, hogy a padokat az első soroktól kezdve tölt-sük fel, hogy a később érkezőknek ne kelljen hátul szorosan egymás mellé ülniük. A szentmise végén figyeljünk arra, hogy hátul ne keletkezzen nagy tömeg. Bátran használhatjuk a templom oldalsó bejáratát is a folyosó felé.

Határozottan kérjük, hogy mindenki kézbe áldozzon. Ez nem sérti a szentség méltóságát. (IV-V. századi források egyértelműen igazolják, hogy mind Jeruzsálemben, mind Rómában a kézbe áldozás volt a szentség vételének általános formája)1 .

Amíg az iskolákban folyik a tanítás, addig a bérmálási felkészítőket és a gimnazisták ifjúsági hittanját folytatjuk a plébánián.


Csütörtök délután fél 5-től Szent Mónika-imacsoport lesz a templomban. Várjuk az édesanyákat, akik szeretnének gyermekükért imádkozni.

Jövő évi falinaptárak és kalendáriumok kaphatók a sekrestyében.


Kérdések esetén Kovács Gyuri atya elérhetősége: georgkovacs.vac@gmail.com


1 J. A. JUNGMANN, SJ., Missarum sollemnia, Freiburg, 1958, II, 447-469.