Győzelemről nevezett Szűz Mária plébániatemplom

Miserend

H K Sze Cs P Szo V
6:45
7:00
8:30
11:00
16:00
18:30
Fehérek temploma
Regőczi kápolna

HIRDETÉSEK 2020. OKTÓBER 12-18.


Október 12-én, hétfőn elindul egy újabb Bibliakör a plébánián. A találkozó este fél 7-kor kezdődik. Megmarad a Regőczi-kápolnában találkozó Biblia-kör is, itt a következő alkalom október 20, kedd, du. 4 óra. Egyelőre tehát két külön Bibliakör lesz, amelyik időpont jobban beválik, azt fogjuk megtartani.

Október 17-én, szombaton lesz a Kisváci temető takarítása. A munka 9 órakor kezdő-dik. Minden segítő kéznek örülünk!

A Regőczi-kápolnában ezentúl fél 5-kor kezdődnek a szentmisék, mind hétköznap, mind hétvégén.

Mivel a szentmise megfizethetetlen, ezért plébániáinkon a következő szabályozás lép életbe november 1-jétől:
1) Bárki kérhet szentmises zándékot (erre nagyon buzdítjuk a híveket!) akkor is, ha ő maga nem tud itt lenni azon a szentmisén.
2) Egy szentmisét több szándékra is fel lehet ajánlani, mert Krisztus áldozata végtelen erejű. Azt tehát nem lehet kérni, hogy „ez csak az én misém legyen”.
3) A szentmisének nincsen ára. Mindenki a lelkiismerete szerint döntheti el, hogy ad-e adományt a templomnak és az egyházközségnek, vagy sem. Azt is mindenki maga dönti el, hogy 1000, 2000, vagy 3000 forint adományt ad-e.
4) Az adományokat egy erre a célra rendszeresített perselybe lehet majd betenni.

Az elmúlt hónapokban és a jelenleg is tartó járvány idején megmutatkozott, hogy plébániáinkon a perselybevételre alapuló gazdálkodás egy nagyon érzékeny rendszer. Szeretettel kérjük tehát a kedves testvéreket, hogy akinek van rá lehetősége, támogassa az egyházközséget személyes pénzbeni hozzájárulásával, melyet teljesíthet akár banki átutalással, akár a sekrestyében, akár az irodában.
Mindenkinek nagyon köszönjük a támogatást!

Október a Rózsafűzér hónapja. A reggeli szentmisék után egy-egy tizedet imádkozunk, az esti szentmisék előtt fél órával a teljes szentolvasót mondjuk közösen.


Kérdések esetén Kovács Gyuri atya elérhetősége:georgkovacs.vac@gmail.com