Győzelemről nevezett Szűz Mária plébániatemplom

Miserend

H K Sze Cs P Szo V
6:45
7:00
8:30
11:00
16:00
18:30
Fehérek temploma
Regőczi kápolna

HIRDETÉSEK 2020. SZEPTEMBER 28 - OKTÓBER 4.

Szeptember 29-én, kedden lesz Szent Mihály, Gábor és Rafael főangyalok ünnepe, mely Váci Egyházmegyében főünnep. Ha az időjárás engedi, a reggeli, 3/4 7-kor kezdődő szentmisét a főtéren lévő középkori Szent Mihály templom romkertjében tartjuk meg (a Fehérek temploma előtti romkertben). Azok a férfiak, akik a padok felállításában és visszavitelében tudnának segíteni, reggel 6:15-re jöjjönek a plébániára.

A Szent Mihály-kápolnánál
délután 5 órakor kezdődik a szentmise.

Mivel ez a nap a Székesegyház címünnepe is, a Székesegyházban reggel 8 és este 6 órakor lesznek szentmisék.

Október 3-án, szombaton teremtésvédelmi keresztúton vehetünk részt. Találkozás és indulás délelőtt 10 órakor a Szent Mihály-kápolnánál. A lelki gyalogtúra kb. 5 óra hosszát fog tartani.

Október 4-én, vasárnap tartjuk a Regőczi-kápolna búcsúját. A szentmise délután 5 órakor kezdődik. Az ünnepre való készületképpen pénteken és szombaton lesz a Regőczi-kápolna takarítása.

Ugyancsak október 4-én, vasárnap ünneplik a Barátok templomában a Tranzitust, Szent Ferenc halálának emlékezetét. A szentmise és a szertartás délután 5 órakor kezdődik.

Október a Rózsafűzér hónapja. A reggeli szentmisék után egy-egy tizedet imádkozunk, az esti szentmisék előtt fél órával a teljes szentolvasót mondjuk közösen.

Az októberi Adoremus és az újságok átvehetők a sekrestyében.


Kérdések esetén Kovács Gyuri atya elérhetősége: georgkovacs.vac@gmail.com