Győzelemről nevezett Szűz Mária plébániatemplom

Miserend

H K Sze Cs P Szo V
6:45
7:00
8:30
11:00
17:00
18:30
Fehérek temploma
Fehérek temploma: 05.01-09.30 között
Regőczi-kápolna

HIRDETÉSEK 2020. SZEPTEMBER 7-13.

 
Hirdetjük a kedves testvéreknek, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel a 2020-as esztendőben a Hétkápolnai búcsú elmarad. Püspök atya kifejezetten kéri, hogy az Egyházmegye plébániái és egyházközségei ne szervezzenek zarándoklatokat a Hétkápolnához.

A Spinyéri kápolna búcsúját szeptember 15-én, kedden délután öt órakor tartjuk. Ez azért lehetséges, mert a Spinyéri kápolnánál a hívek száma alatta marad a létszámkorlátozásnak.

A héten megkezdődik a templom oltárainak vizsgálata, ezért néhány napig állványok lesznek az oltárok előtt. Fontos tudni, hogy itt még nem restaurálásról van szó, hanem a munkálatok előkészítéséről, az oltárok állapotának felméréséről.

A járványügyi helyzet miatt kérjük, hogy a szentmisében ne fogjunk egymással kezet. A gyóntatófülkébe csak szájmaszkkal lépjünk be. A maszk viselése a misén nem kötelező, de (főleg idősebbeknek) ajánlott.

Szeretnénk elindítani egy közösséget a nagyobb, 17 évnél idősebb fiataloknak. Ezért szeptember 11-én, péntek este 7 órára várja Gyuri atya a plébániára azokat a fiatalokat, akik végzős gimnazisták vagy egyetemisták.

Szeptember 13-án, vasárnap este fél 8-tól (közvetlenül az esti szentmise után) vigíliát tartunk a Fehérek templomában a Szent Kereszt tiszteletére. Zsoltárokkal, himnuszokkal köszöntjük a Kereszten felmagasztalt Urat, olvasunk a Szentírásból és az egyházatyák műveiből. Az imádságokat, énekeket füzetből lehet majd követni. A csendes imára is lesz lehetőség. A templom este fél 10-ig lesz nyitva, hogy a Kereszt előtt imádkozhassunk szeretteinkért, az Egyházért, az egész világért.


Hirdetésekkel kapcsolatos kérdések esetén Kovács Gyuri káplán atya elérhetősége: georgkovacs.vac@gmail.com