Győzelemről nevezett Szűz Mária plébániatemplom

Miserend

H K Sze Cs P Szo V
6:45
7:00
8:30
11:00
16:30
18:00
Fehérek temploma
Fehérek temploma: 05.01-09.30 között
Regőczi-kápolna

Hirdetések 2021 május 16-23

Hétfőtől – felújítási munkálatok miatt – előre láthatólag másfél évre bezár a Váci Székesegyház.
A szentmisék rendje május 17-től a következők szerint módosul:

Barátok temploma:     szombat este 6 óra, vasárnap délelőtt 9 és fél 11
Fehérek temploma:    vasárnap reggel 7, fél 9, 11 és este 6 - hétköznapokon: 6:45
Piarista templom:       vasárnap délelőtt 7, 9 és fél 12
Hétkápolna:                 vasárnap reggel 8 óra
Karolina-kápolna:      hétköznapokon reggel 8 és este 6 óra
Regőczi-kápolna:       szombat és vasárnap délután fél 5 - szerdán és elsőpénteken délután fél 5

Görbe József plébános atya kezdeményezésére megjelent egy füzet a Felsővárosi plébánia kiadásában, melynek címe: Az újrakezdés örömével. Kérjük, hogy családonként egy füzetet vigyünk el. Reméljük, hogy ezzel a kis kiadvánnyal örömet szerezhetünk egymásnak. A füzethez egy kérdőív (adatlap) is tartozik. Ennek célja a plébániai közösségek életének újraindítása, újraszervezése.

Örömmel adjuk hírül, hogy Egyházközségünkben bérmálás lesz, mégpedig 2021. május 23-án, Pünkösdvasárnap, a 11 órai szentmisén. Marton Zsolt püspök atya szeretettel kéri, hogy erre a szentmisére inkább csak a bérmálkozók családtagjai és barátai jöjjenek, a többiek azon a napon más szentmiséken vegyenek részt.

Május 22-én, Pünkösd szombatján este 7 órától este fél 9-ig Szentlélekváró vigíliát tartunk a Fehérek templomában az Oltáriszentség előtt a bérmálkozásra készülő fiatalokért és a plébánia híveiért. Gyónási lehetőség is lesz. Mindekit szerettel várunk!

Kedden este 7 órától Igekör lesz a Plébánián.

A Verbum Dei Közösség minden szerdán este fél 7-től Ige-iskolát tart a Regőczi-kápolnában. Itt lehetőség van arra, hogy megtanuljuk a Szentírással való imádságot különféle vezetett ima-módokkal, elmélkedéssel. Az elmélke-dést után személyes, csendes ima, majd megosztás következik. Minden imád-ságra vágyót szeretettel hívunk és várunk.

Újraindul a Bibliodráma csoport. Az első alkalom május 25-én, Pünkösd utáni kedden lesz.

A mai napon kezdődik a Teremtésvédelmi hét. Ferenc pápa 2015. május 24-én fejezte be Laudato Si, azaz Áldott légy, Uram kezdetű enciklikáját, ami a teremtett világ védelméről szól. Azóta minden évben megünneplik ezt a hetet, különös figyelmet szentelve a teremtett világ védelmének. A plébániai Teremtésvédelmi Kör néhány zöldségféle magjának szétosztásával szeretne hozzájárulni ennek a hétnek az ünnepléséhez és egyben a váci kertek színesítéséhez.
Munkájukat, kedvességüket köszönjük!