Győzelemről nevezett Szűz Mária plébániatemplom

Miserend

H K Sze Cs P Szo V
6:45
7:00
8:30
11:00
16:30
18:00
Fehérek temploma
Regőczi kápolna

Isten népe

Ez a Titokzatos Test korszaka - mondotta a Pápa. De akkor - ha valóban éljük ezt a korszakot - hamarosan meg fognak nyilvánulni hatásai a társadalomban.
Az egyik ilyen hatás lenne: az államok, népek kölcsönös tisztelete egymás iránt. Szokatlan dolog ez. Hiszen megszoktuk, hogy erős határokat lássunk nép és nép között; hogy féljünk a másik hatalmától. Legfeljebb szövetséget kötünk a saját előnyünkre. De soha, soha nem gondoltunk arra, hogy a másik nép iránti szeretetből cselekedjünk. Idáig még nem jutott el a népek erkölcsisége.
Ha azonban az egyesek között olyan fokban kifejlődik a Titokzatos Test élete, hogy felebarátjukat, legyen az fehér vagy fekete, vörös vagy sárga, valóban úgy szeretik majd, mint önmagukat, akkor könnyű lesz ezt a törvényt átültetni az államok közti viszonyba.
És akkor valami új jelenik majd meg. Mert a szeretet vagy hasonlóságot talál, vagy hasonlóvá formál. A népek tehát el fogják tanulni egymástól a, legjobbat, es mindannyiuk javára fogják képességeiket kicserélni.
Akkor valóba egység és sokféleség lesz a földön, s egy nép virul a világon: "Isten népe", amely ugyan a föld fia, de mennyei törvények alakítják.