Győzelemről nevezett Szűz Mária plébániatemplom

Miserend

H K Sze Cs P Szo V
6:45
7:00
8:30
11:00
16:30
18:00
Fehérek temploma
Regőczi kápolna

Kezdődik a nagyböjt

 Hamvazószerdán az Egyház hamut hint az a hívők homlokára: „Emlékezz ember, hogy porból vagy, és porrá leszel”. Elhangzik a felszólítás:Térjetek meg, elközelgett Isten Országa”Az Úr húsvétjára, a mi megváltásunkra készülünk. Jézus meghív bennünket, hogy vonuljunk ki vele a pusztába (csöndbe, önmegtagadásba), hogy megtisztuljunk, hogy helyet készítsünk a szívünkben.

Külső önmegtagadások:-Böjtöltessük a szemünket! A szem a lélek ablaka. Sok halálos bűn kezdődött a szemen keresztül.-Böjtöltessük a fülünket! Nem kell mindent megtudni. Zárjuk el fülünket minden megszólás és pletyka elől.-Böjtöltessük a nyelvünket! A sok beszédben nem lehet elkerülni a bűnt. Teremtsünk csendet magunkban és magunk körül.-Böjtöltessük a testet azzal, hogy nem adunk meg neki minden kényelmet! A test legnagyobb böjtölése az álom elvonása. Kezdődjék a kelés fürge, vidám, nagylelkű kiugrással..

Belső önmegtagadások:-Tagadjuk meg kishitűségünket!-Tagadjuk meg elpuhultságunkat!-Tagadjuk meg magunkat az emberekkel való viszonyunkban. Elviselni a nehezen elviselhetőt (Radó Polikárp nyomán)