Győzelemről nevezett Szűz Mária plébániatemplom

Miserend

H K Sze Cs P Szo V
6:45
7:00
8:30
11:00
16:30
18:00
Fehérek temploma
Regőczi kápolna

Teremtésvédelmi böjt 2.hét

 KÖRNYEZETI BŰN: TORKOSSÁG
A torkosságot, melyet gyakran a túlzott étel-és italfogyasztással azonosítunk, a mérhetetlen pazarlásban is tetten érhetjük. Megdöbbentő, hogy világviszonylatban a megtermelt élelmiszer egyharmada szemétként végzi. Ferenc pápa arra figyelmeztet minket, hogy „ételt kidobni olyan, mintha a szegények asztaláról lopnánk.” (LS 50)
KÖRNYEZETI ERÉNY: MÉRTÉKLETESSÉG
A Laudato Si’ arra hív minket, hogy „térjünk át a mohóságról a nagylelkűségre.” (LS 9) Az élethez mindannyian használunk erőforrásokat; ez elkerülhetetlen. Mindezt azonban annak tudatában tegyük: nem mi vagyunk az egyetlenek, akinek szüksége van az erőforrásokra. Ha többet veszünk el, mint amennyi méltányosan megilletne minket, a végén senkinek nem marad semmi.
GYÓGYÍTÓ CSELEKEDET: ÉTKEZZÜNK EGYSZERŰEN
Keressük annak lehetőségét, hogyan étkezhetnénk egyszerűbben, pl. próbáljunk meg több helyi, növényi élelmiszert fogyasztani. Továbbá gondoljuk át, hogyan tudjánk csökkenteni a háztartásunkban vagy közösségünkben keletkező hulladék mennyiségét. Ezen a héten igyekezzünk kerülni a dobozos és palackozott üdítőket, italokat.