Győzelemről nevezett Szűz Mária plébániatemplom

Miserend

H K Sze Cs P Szo V
6:45
7:00
8:30
11:00
16:30
18:00
Fehérek temploma
Fehérek temploma: 05.01-09.30 között
Regőczi-kápolna

5. hét / 7. nap

Isten új életet készít számodra, mert szeret Téged. A Lélekben való új élet ajándék, de Jézushoz kell fordulnod, ha meg akarod kapni. Az első pünkösdi események után kb. 25 évvel Pál a távoli Efezusban megkérdezi a tanítványokat: „Megkaptátok-e már a Szentlelket?” Ezeknek az embereknek a tapasztalata újból a Tiéd lehet, ha hitben megnyílsz erre.

ApCsel 19,1-7: „Pál Efezusba érkezett. Itt néhány tanítványra talált. Azt kérdezte tőlük: Megkaptátok-e a Szentlelket megtérésetek után? Azt sem tudtuk, hogy van Szentlélek! – felelték azok. Erre megkérdezte: Mivel keresztelkedtetek meg akkor? – János keresztségével – válaszolták. János a bűnbánat keresztségével keresztelt – magyarázta ekkor Pál, a népet meg arra bíztatta, hogy higgyenek abban, aki őutána jön, vagyis Jézusban. Ennek hallatára megkeresztelkedtek az Úr Jézus nevében. Mikor pedig Pál rájuk tette kezét, leszállt rájuk a Szentlélek, nyelveken kezdtek beszélni és prófétáltak.”

Felajánló ima Uram, Jézus! Szükségem van Rád! Köszönöm, hogy meghaltál értem a kereszten. Kinyitom szívem ajtaját és elfogadlak Téged, mint Megváltómat és Uramat. Megbánom mindazt a rosszat, amit valaha is tettem. Köszönöm, hogy megbocsátod bűneimet és örök életet adsz nekem. Szívből megbocsátok mindenkinek, aki megbántott engem. Foglald el szívem trónját, átadom neked vágyaimat, terveimet és képességeimet. Kérlek, formálj olyanná, amilyenné akarod, hogy legyek. Ámen!