Győzelemről nevezett Szűz Mária plébániatemplom

Miserend

H K Sze Cs P Szo V
6:45
7:00
8:30
11:00
16:30
18:00
Fehérek temploma
Regőczi kápolna

6. hét / 7. nap

Isten azt akarja, hogy Vele éljél országában. A Lélek ajándéka az első részlete (záloga) annak a csodálatosan szép életnek, ami Rád vár. Hálatelt szívvel pillanthatsz vissza erre a hétre. Mi történt az életedben? Szent Pál adja meg mindenhez a kulcsot: „Isten szeretete kiáradt szívünkbe a Szentlélek által.” Biztosan Neked is sok okod van az Úr dicsőítésére.

Róm 5,1-5: „Miután tehát a hit által megigazultunk, éljünk békében az Istennel, Urunk, Jézus Krisztus által. Általa a hit segítségével utunk nyílt a kegyelemhez, amelyben élünk és dicsekszünk is Isten fiai dicsőségének reménységével. De nemcsak ezzel, hanem szenvedéseinkkel is dicsekszünk, mert tudjuk, hogy a szenvedésből türelem sarjad, a türelemből kipróbált erény, a kipróbált erényből meg remény. A remény pedig nem csal meg, mert Isten szeretete kiáradt szívünkbe a ránk árasztott Szentlélek által.”


Ezen a héten imádkoztak Veled. Valószínűleg telve vagy örömmel, békével, az Úr dicsőítésével. De majdnem olyan nagy a valószínűsége annak is, hogy a rossz hangulatok és a depresszió érzései kínoznak. Először természetesen a sötétség erői tesznek meg mindent azért, hogy meggátolják új életedet a Lélekben. Jézusnak magának is át kellett élni a sátán támadásait, röviddel azután, hogy a Lélek betöltötte. Ezenkívül fontos, hogy ismételten emlékeztesselek Téged: a Szentlélekben való élet nem a szép érzéseken nyugszik, hanem a hiten és a cselekedeteken. Ha letetted a bűnt és életedet az Úrra bíztad, ha Jézust kérted, hogy a Szentlélek nagyobb teljességét ajándékozza Neked, akkor mindezek meg is történtek. Jézus megtartja ígéretét. Ugyanakkor jó, ha tudatosul Benned: Életedben most csupán egy fordulat történt, de Isten még nincs kész veled. Sokat kell fejlődnöd, tisztulnod. Azaz, a jövőtől való aggodalom nélkül, tiszta hittel bíznod abban, aki szeret Téged. A Lélek pedig vezet Téged.