Győzelemről nevezett Szűz Mária plébániatemplom

Miserend

H K Sze Cs P Szo V
6:45
7:00
8:30
11:00
16:30
18:00
Fehérek temploma
Fehérek temploma: 05.01-09.30 között
Regőczi-kápolna

8. hét / 7. nap

Az Élet a Lélekben szeminárium végén Jézus még egyszer megígéri Neked békéjét, és ismét beléd leheli Lelkét. Szükséged van erre a Lélekre, hogy a hihetetlenül nagy megbízást teljesíthesd: „Ahogyan engem küldött az Atya, úgy küldelek én is titeket.” Gyengeségeid ellenére folytasd Jézus életét és küldetését. Milyen óriási bizalommal néz Rád Jézus! Milyen nagy felelősséget bíz Rád!

Jn 20,19-22: „Estefelé, még a hét első napján, együtt voltak a tanítványok, zárt ajtók mögött, mert féltek a zsidóktól. Akkor eljött Jézus, közéjük lépett és így szólt hozzájuk: Békesség nektek! E szavakkal megmutatta nekik kezét és oldalát. Az Úr láttára öröm fogta el a tanítványokat. Békesség nektek! – ismételte. Amint engem küldött az Atya, úgy küldelek én is titeket. E szavak után rájuk lehelt és folytatta: Vegyétek a Szentlelket.”

Ha most félreteszed ezt a füzetet, könnyen elfoghat a kísértés, hogy egy kicsit kifújd magad az imák és Jézus követésének minden fáradtsága után. Mégis ezen a ponton mutatkozik meg, hogy mennyire komoly a szándékod Jézus követésében. (Esetleg még egyszer olvasd el a Hozzá intézett leveled másolatát.) Jézus maga hív meg Téged, hogy a végsőkig légy hűséges Hozzá. További növekedésed két lényeges ponttól függ:

• hűségedtől, amelyben hetente találkozol hívő testvéreiddel, akikkel együtt imádkozol és együtt elmélyedtek Isten Igéjében. (Lehet, hogy azokkal tudsz legjobban összejönni, akik közel laknak hozzád, vagy akik barátságban vannak veled, vagy akikkel együtt dolgozol.) Az összejövetel lényege, hogy Isten szeretete, Isten Igéje és a közös imavágya hozzon össze benneteket.

• hűségedtől, amelyben naponta találkozol az Úrral imában és a Szentírás olvasásában. „Ne félj a rád váró szenvedéstől…Légy hű mindhalálig, akkor életet adok neked győzelmi koszorúul. Akinek van füle, hallja meg, mit mond a Lélek az egyházaknak: A győztesen nem vesz erőt a második halál.”(Jel 2,10-11)