Győzelemről nevezett Szűz Mária plébániatemplom

Miserend

H K Sze Cs P Szo V
6:45
7:00
8:30
11:00
16:30
18:00
Fehérek temploma
Regőczi kápolna

Fiatal házas csoport

A Teremtő Isten szándéka, hogy az ember már itt a Földön boldog legyen. Azért teremtett férfinak és nőnek bennünket, hogy egymást kiegészítsük, segítsük, boldoggá tegyük.

Közösségünk 2016-ban alakult fiatal házaspárokból. Havi rendszerességgel találkozunk a plébánián, ahol Tibor atya lelki vezetésével imádkozunk, elmélkedünk és beszélgetünk olyan témákról, melyek a házastársi kapcsolatunk elmélyítését szolgálják. Megosztjuk egymással gondolatainkat, örömeinket, kérdéseinket, hétköznapi életünkből kiragadott példáinkat. Merítünk egymás tapasztalataiból. Jó érzés megélni azt is, hogy kihívásainkkal nem vagyunk egyedül, más házaspárok is küszködnek hasonló nehézségekkel.
Az együttléteket közös vacsorával fejezzük be, aminek elkészítését mindig más és más vállalja el. Az asztalközösségben vidám, kötetlen beszélgetésre nyílik lehetőség.
Isten különleges szeretetét tapasztalhatta meg közösségünk azáltal, hogy 1,5 év elteltével minden házaspárnál megszületett az első gyermek.
A szentmisék mellett számunkra ezek a közösségi alkalmak teszik élővé az Egyházat. Segítik hitünk elmélyítését, az Ige hétköznapokben való megélését. Megerősít minket abban, hogy Istent minden nap meg kell hívnunk a házasságunkba, mert az igazi, szeretetteljes egység akkor valósul meg kapcsolatunkban, ha azt ketten hármasban Krisztussal éljük.