Győzelemről nevezett Szűz Mária plébániatemplom

Miserend

H K Sze Cs P Szo V
6:45
7:00
8:30
11:00
17:00
18:30
Fehérek temploma
Fehérek temploma: 05.01-09.30 között
Regőczi-kápolna

Ikrek párbeszéde

Egy várandós anya ikreket hord a méhében. Egyikük egy kis hívő, a másik egy kis szkeptikus.

A szkeptikus azt kérdezi: Te hiszel a születés utáni életben?

Hát persze - mondja a kis hívő. Az itteni életünk arra való, hogy felkészüljünk a születés utáni életre, hogy elég erőssé váljunk arra, ami ott kint vár bennünket!

Butaság, mondja a szkeptikus. Ez nem igaz. Hogyan nézhet ki a kinti, külső élet?

Pillanatnyilag még nem tudom, mondja a kis hívő, de biztos sokkal világosabb, mint itt bent! Talán lehet, hogy a szánkkal fogunk enni és a lábunkkal fogunk menni.

Nonszensz, lehetetlen, mondja a szkeptikus. Mit mondasz? Eszünk a szánkkal és megyünk a lábunkkal? Miket beszélsz? Ez egy fura ötlet, hogyan is működhetne! Itt van a köldökzsinór, ez biztosítja a táplálékot. Nem lehetséges élet a születés után, hiszen ez a zsinór már így is nagyon rövid.

Hát persze, hogy működni fog, csak minden egy kicsit másként fog kinézni ? mondja a kis hívő.

Sohasem fog működni, véli a kis szkeptikus. Még soha senki nem tért vissza a születés után. Születés után vége az egésznek! Az élet nem más, mint egy nagy sötét tortúra!

Még ha nem is tudom pontosan, milyen lesz a születés utáni élet, mondja a kis hívő, de azt tudom, hogy találkozni fogunk az édesanyánkkal, és ő nagyon vigyáz majd ránk!

Anya? Te hiszel az anyában? Hol van? kérdezi a szkeptikus.

Itt van körülöttünk, mi pedig benne vagyunk, és általa létezünk, nélküle nem létezhetnénk, válaszolja a kis hívő.

Soha nem láttam még semmilyen anyát, nincs is ilyen, kételkedik a szkeptikus.

A kis hívő elgondolkozik egy pillanatra, majd így folytatja: Néha, amikor nagyon csendben vagyunk, hallhatod, amint énekel, vagy érezheted, amikor megsimogat minket. Majd halkan, de határozottan kijelenti: Mindenesetre én hiszem, hogy az igazi életünk a születés után kezdődik!